L’objectiu del projecte és construir una escola de bàsquet en Sant Pere, Costa d’Ivori perquè els nens, nenes i joves ivorians tinguin l’oportunitat, d’una banda, de practicar esport, però principalment, d’accedir a beques que s’atorgaran des de l’escola de bàsquet per a aquell@s niñ@sque per la seva situació de pobresa, actualment no poden anar a escola, quedant-se sense oportunitats per al futur.

L’escola de basket formarà part de les activitats de l’escola local, fomentant l’esport com un mitjà d’inclusió social que ofereixi als nens i  joves l’oportunitat d’adquirir habilitats físiques i esportives, augmentant la seva autoestima i donant-los l’oportunitat de responsabilitzar-se de la seva pròpia salut, promovent l’acceptació de regles i normes, facilitant la transmissió de valors educatius com l’esforç, la perseverança i l’esperit d’equip.

Com a primera fase del projecte es realitzarà aquest estiu un torneig de bàsquet on entrenadors de l’UE Montgat formaran i certificaran a joves de la localitat com a entrenadors, ensenyant-los la metodologia del club i els valors que acompanyen a l’esport en equip perquè puguin treballar oficialment. Al final d’aquesta formació, rebran un diploma de la Federació Catalana de Basquetbol.

Per a poder dur a terme aquest projecte, necessitem recaptar fons perquè els entrenadors de l’UE Montgat a Costa d’Ivori puguin portar tot el material donat (sabatilles esportives, roba d’esport, pilotes…) i que es comprarà amb la recaptació dels fons (pilotes, cèrcols i xarxes, pals per al camp de bàsquet, medalles i trofeus).